Tips voor het organiseren van een straatfeest

straatfeest

Meestal zijn er in Nederland alleen straatfeesten met Koningsdag of als het Nederlands elftal wint, maar dat hoeft natuurlijk niet. Waarom zou je het ook niet doen? Wie weet wat voor leuke buren je hebt! We geven je graag 6 tips voor het organiseren van een straatfeest.

Gebruik een (digitale) datumprikker

Je wilt natuurlijk dat er zoveel mogelijk mensen naar het straatfeest komen. Gebruik daarom een datumprikker die je rondstuurt per brief of via de mail. Het is natuurlijk gratis om het per mail te doen, maar het gebeurt dan eerder dat de uitnodiging verdwijnt vanwege alle (digitale) post en misschien weet je niet de e-mailadressen van je buurtbewoners. Hoe dan ook: bepaal met elkaar de datum.

Bedenk leuke activiteiten

Hoe ongemakkelijk is het om een buurtfeest te hebben waar iedereen, maar wat voor zich uit staat te kijken en niemand een gesprek durft te beginnen. Bedenk daarom een paar leuke activiteiten om het ijs te breken of om de kinderen te vermaken. Een springkussen, live band of een overweeg een actief en competitief element door bijvoorbeeld gel blasters  te huren of door oud Hollandse spelletjes te organiseren.

Gel Blaster

Zorg voor hapjes en drankjes

Uiteindelijk is een goede sfeer doorslaggevend voor het slagen van een straatfeest, maar wat bijzonder goed helpt is om hapjes en drankjes te verzorgen. Houd het simpel, je wilt zelf ook nog een beetje kunnen genieten. Niemand verwacht haute cuisine. Met borrelnootjes en frisdrank kom je al een heel eind.

Kies de juiste muziek

Het type muziek kan een feestje maken of breken. Maak daarom vooraf een afspeellijst op bijvoorbeeld Spotify zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ons advies is: neem rustige muziek in het begin, en drukkere aan het eind. Zo kun je eerst met elkaar praten en kunnen daarna de voetjes van de vloer.

Niet te laat

Niet alle buren houden van feesten tot diep in de nacht. Sommige houden misschien helemaal niet van feesten. Laat het feest daarom ook niet tot heel laat doorgaan. Je wilt geen ruzie, wie weet moeten ze de volgende dag erg vroeg werken. Immers, beter een goede buur dan een verre vriend.

Niet alles alleen

Als je het initiatief neemt voor een buurtfeest is dat heel leuk, maar je hoeft natuurlijk niet alles alleen te doen. De belangrijkste dingen zul je wel moeten regelen, zoals een datum en locatie bepalen, maar dat betekent niet dat je je drie slagen in de rondte hoeft te werken. Je kunt best aan de feestgangers vragen om bijvoorbeeld iets te eten of te drinken mee te nemen, bijvoorbeeld. Zo is het voor jou ook een beetje feest.